• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Zie hieronder het laatste nieuws van IMPACT Flag Football! 

IMPACT en de Privacy Wetgeving (AVG)

IMPACT en de Privacy Wetgeving (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 dienen alle organisaties in Nederland, dus bedrijven, gemeenten, banken, zorginstellingen, maar ook alle stichtingen en sportverenigingen te voldoen aan de Europese regels over het beschermen van privacygevoelige gegevens van haar werknemers, leden, klanten, etc. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en middels zowel een privacyverklaring op onze website als privacy policy willen wij u informeren over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens! Lees snel verder!

IMPACT Flag Football ook in 2018 actief bij CIOS Skills Week

IMPACT Flag Football ook in 2018 actief bij CIOS Skills Week

Het CIOS in Haarlem organiseert alweer enige tijd de Skills Week voor haar studenten. Het bekende sportinstituut laat op deze manier haar studenten kennis maken met diverse takken van sport en is er de mogelijkheid om zich daarin verder te bekwamen. Vorig jaar was IMPACT Flag Football daar voor het eerst bij betrokken en dit is zo goed bevallen, van twee kanten, dat we ook voor dit jaar weer zijn uitgenodigd!

IMPACT Flag Football te gast bij Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

IMPACT Flag Football te gast bij Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Woensdagavond 6 december jl. waren IMPACT-trainers Leroy Teunis en Wayne Neijhorst op uitnodiging aanwezig bij de Bevelvoerdersopleiding van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. De 15 cursisten zitten in het eerste jaar van hun tweejarige opleiding tot Bevelvoerder en zij zijn op het veld van Hockeyclub Waterland in Monnickendam onderworpen aan een Flag Football training die vooral in het teken stond van leiding geven en krijgen, strategie, feedback geven en ontvangen, etc.

Wat is Flag Football?

Wat is Flag Football?

Flag Football is de non-contact variant van American Football. Tackelen en blokken zijn hierbij niet toegestaan. In plaats daarvan kan de verdediging een aanvallende speler in het bezit van de bal stoppen door één van zijn of haar lintjes (=flag) af te pakken. Deze ´flags´ zitten met klittenband bevestigd aan een riem en die alle spelers in het veld dragen. Bij Flag Football spelen teams van 5 spelers tegen elkaar. Het aanvallende team, wordt de Offense genoemd, het team in de verdediging is de Defense. De toss bepaald welk team mag beginnen met de aanval.

IMPACT krijgt zeer positieve beoordeling van het Vechtstede College te Weesp

IMPACT krijgt zeer positieve beoordeling van het Vechtstede College te Weesp

In september zijn we te gast geweest bij het Vechtstede College te Weesp. Via de begeleidende LO-docent, dhr. David Hay, hebben wij enkele zeer leuke foto's mogen ontvangen en die kunt u vanaf heden op onze website vinden. De trainers van dienst waren Demy de Groot en Leroy Teunis. De clinics die zij daar hebben verzorgt zijn volledig in het Engels gegeven omdat de kinderen in de internationale klassen hieraan meededen.

Een terugblik op een halfjaar IMPACT Flag Football

Een terugblik op een halfjaar IMPACT Flag Football

Nu de zomervakantie voor de deur staat is het voor ons even een mooi moment om terug te blikken op het eerste halfjaar van IMPACT Flag Football. Sinds 1 januari jl. zijn wij actief in Nederland en het is natuurlijk fijn om te merken dat men de weg naar ons steeds beter weet te vinden! Zo hebben wij Flag Football clinics mogen verzorgen in opdracht van o.a. Saenstroom OPDC, CIOS Haarlem, KVLO De Noorder, Bertrand Russel College, Vellesan College, RSG Rijks, SCIANDRI, Horizon College, BS de Trimaran, de AFBN en gemeente Almere!

Vers van de pers: IMPACT organiseert op 1 juli as. een Docentenclinic

Vers van de pers: IMPACT organiseert op 1 juli as. een Docentenclinic

Aanstaande zaterdag is het zover en dan worden de landelijke competitiefinales gespeeld in het Yanmar Stadion in Almere. Omdat wij onze sport een zeer warm hart toedragen organiseert IMPACT Flag Football een speciale docentenclinic. Deze clinic is bedoeld voor leraren die het spelletje willen geven tijdens de gymles. Echter, ook ouders die af en toe een les geven of clubcoaches die op een andere manier naar de sport willen kijken zijn van harte welkom. Deze clinic zal onder leiding staan van niemand minder dan Martin Kuitert.

Mogelijke samenwerking tussen IMPACT en Utrecht Dominators

Mogelijke samenwerking tussen IMPACT en Utrecht Dominators

Op dit moment zijn er oriënterende gesprekken tussen IMPACT Flag Football en de American footballclub Utrecht Dominators waarbij IMPACT de Utrechtse club gaat ondersteunen in het promoten van Flag Football op de diverse basisscholen in de gemeente. Uiteindelijke doel is natuurlijk ook om te komen tot een heus Utrechts Flag Football Kampioenschap. Na een kleine inventarisatie blijkt de vraag naar clinics in de non-contact variant van American Football bij scholen erg groot te zijn. We houden jull

Eerste clinics voor OPDC Saenstroom in Wormerveer

Eerste clinics voor OPDC Saenstroom in Wormerveer

Afgelopen donderdag 9 februari 2017 werden de eerste lessen in een reeks van twee gegeven op het OPDC Saenstroom in Wormerveer. IMPACT-trainer Leroy Teunis was afgereisd om de jongens kennis te laten maken met Flag Football. De school gebruikt de lessen, naast het sportieve karakter natuurlijk, ook om de jongeren te laten ervaren dat voor iedereen een rol is weggelegd in het spel, dus ook in de maatschappij. Hoe mooier kun je dat doen dan met Flag Football als metafoor?! Ook interesse in een cli

Impact Flag Football op Action Day van het CIOS in Sittard

Impact Flag Football op Action Day van het CIOS in Sittard

Op dinsdag 20 december 2016 organiseert CIOS Sittard-Venlo weer haar Action Day in de Sportzone in Sittard. Op een informele wijze brengen we op deze dag docenten bewegingsonderwijs, combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches uit Limburg en Zuidoost Brabant bij elkaar. Impact Flag Football verzorgd een van de vijftien clincs die dag.