• darkblurbg
    IMPACT Flag Football
    Flag Football is een vorm van American Football die is ontwikkeld om kinderen en volwassenen op een laagdrempelige en veilige manier kennis te laten maken met de beginselen van deze prachtige sport!
  • darkblurbg
  • darkblurbg
    Wat kunnen we voor u betekenen?
    Bent u op zoek naar een leuke en uitdagende sportclinic voor uw school, bedrijf, organisatie of vereniging? Of wilt u materiaal huren of kopen? Neem dan contact met ons op!

IMPACT Flag Football te gast bij Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Flag Football veld
Gepubliceerd op: 07-12-2017

Woensdagavond 6 december jl. waren IMPACT-trainers Leroy Teunis en Wayne Neijhorst op uitnodiging aanwezig bij de Bevelvoerdersopleiding van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. De 15 cursisten zitten in het eerste jaar van hun tweejarige opleiding tot Bevelvoerder en zij zijn op het veld van Hockeyclub Waterland in Monnickendam onderworpen aan een Flag Football training die vooral in het teken stond van leiding geven en krijgen, strategie, feedback geven en ontvangen, etc.

“Een sportactiviteit laat cursisten op een hele andere manier zien en daarbij kun je perfect de connectie maken met hun gedrag in relatie tot hun toekomstige rol” zo vertelt Wayne Neijhorst. “Na afloop zijn enkele observaties gedeeld en het was voor de docenten die er bij aanwezig waren zeer herkenbaar wat er werd gedeeld. Zo zie je maar dat sport een ideaal middel is om iets in breder perspectief te zien. Wij zijn van mening dat dit binnen iedere opleiding geintergreed zou kunnen worden. En als we op de reacties van de docenten kunnen afgaan zou het prima zo kunnen zijn dat er nog een vervolg op komt. Deze wens is er in ieder geval wel” zo vult Leroy Teunis aan. 

Binnenkort zullen we gaan kijken hoe en op welke wijze we hierin wat kunnen gaan betekenen. Bent u benieuwd naar de (op maat gemaakte) trainingsmogelijkheden voor uw Veiligheidsregio, opleiding, bedrijf of vereniging? Neem dan eens contact op via 0299-324650 of kijk op onze website!